sobota, 8 października 2011

Agata gotuje: pomysł na śniadanie

Od jakichś dwóch tygodni moim ulubionym weekendowym śniadaniem jest kanapka ze smażoną szynką, jajkiem sadzonym i rukolą oprószona pieprzem cytrynowym. Pyszności, które powstają zaledwie w parę minut. Wystarczy przekroić na pół ciabattę, bądź inną bułkę, na obu połówkach położyć podsmażoną z obu stron chudą szynkę, następnie jedną z kanapek obsypać listkami rukoli, a drugą zwieńczyć sadzonym jajkiem, na koniec wszytko doprawiając grubo mielonym pieprzem cytrynowym. To na prawdę pyszniutki początek dnia!
P.S. Pamiętajcie by jajko nie było za mocno ścięte, żółtko obowiązkowo musi rozlać się na szynkę
SMACZNEGO:)

Agata.

6 komentarzy:

Dziękuję serdeczne za wszystkie komentarze;)