piątek, 2 sierpnia 2013

Agata gotuje/lipiec.

Jak co miesiąc podsumowanie kulinarne. Mój lipiec w kuchni skupiał się głównie na makaronach, które przyrządzałam tradycyjnie z sosami, w chińskiej wersji z krewetkami lub po prostu na zimno jako sałatki. Za to moimi kulinarnymi ulubieńcami na pewno stały się skrzydełka Pascala i smażony Camembert. Mniamm!
Makaron ryżowy z papryką, pomidorami, dużą ilością chilli i imbiru z rumianymi krewetkami smażonymi na maśle.
Papryki faszerowane kaszą pęczak, mięsem mielonym z opieńkami posypane parmezanem.
Sałatka z wędzonym kurczakiem jajkiem i sosem jogurtowo-ziołowym.
Tortilla z panierowanym kurczakiem i warzywami.
Świderki z sosem serowo- pieczarkowym i szynką.
Panierowany, smażony camembert na sałatce z sosem miodowo-musztardowym.
Pieczony udziec kurczaka z brokułami i sezamem.
Sałatka z kolorowymi świderkami, smażoną cukinią i wędzonym kurczakiem.
Skrzydełka Pascala w marynacie z sosu sojowego, kurkumy, chilli i czosnku podawane na liściu sałaty z kukurydzą.
Kokardki ze szpinakiem duszonym z serkiem mascarpone i zezłoconą szynką.

3 komentarze:

  1. te makaronowe dania wszystkie bym zjadła ♥

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam :D
    zapraszam do mnie na rozdanie :)
    http://marcepanka.blogspot.com/2013/07/rozdanie.html

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pyszności! Narobiłaś mi niezłego apetytu! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdeczne za wszystkie komentarze;)