środa, 4 grudnia 2013

Agata gotuje: listopad

Tym razem z lekkim opóźnieniem post kulinarny z listopada. W ostatnim miesiącu w mojej kuchni niekwestionowanymi zwycięzcami były buraki i kasze. Dziś kilka przykładów dań, które przyrządzałam najchętniej.
Carpaccio z buraków z sosem słodko-balsamicznym (ocet balsamiczny, cukier, oliwa, sól i pieprz)
Mój ulubiony miks smaków: surimi, awokado, pomidory i kiełki cebuli posypane pieprzem cytrynowym i olejem sezamowym.
Kasza jaglana z pieczarkami, kukurydzą i pietruszką zapiekana z mozzarellą.
Pęczak z brukselką, kukurydzą, cukinią i serem. Podany jako sałatka (jak na zdjęciu) lub w formie zapiekanki z rozpływającym się serem.
Kasza pęczak z pieczoną dynią, czerwoną soczewicą, serem i pietruszką.
Ryżowa sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem + knysze z cebulką i sezamem.
Przepis na moje knysze możecie znaleźć TUTAJ.
Kasza jaglana zapiekana z kabanosami, suszonymi pomidorami, mozzarellą i pietruszką

Carpaccio z buraków i kabanosy w cieście francuskim
Gulasz ze schabu(zawsze doprawiam go sosem sojowym jest wtedy przepyszny), kasza gryczana i tarte buraczki.

3 komentarze:

Dziękuję serdeczne za wszystkie komentarze;)