niedziela, 15 kwietnia 2012

Agata gotuje: wstążeczki z sosem pieczarkowym

Dziś czas na moją kolejną kombinację kulinarną : makaron w sosie śmietanowo- pieczarkowym.

1994

 Składniki:
*makaron wstążki
*pół kilograma pieczarek
*8 plasterków szynki/polędwicy
*cebula
*natka pietruszki
*kubeczek śmietany 18-tki
*sól, pieprz
*olej
1.Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i obsmażamy na rumiano.
77bb
2. Na drugą patelnię wrzucam pokrojoną w kostkę cebulę, a gdy się zeszkli dodaję do niej wędlinę i doprawiam solą i pieprzem . W międzyczasie zabieram się za gotowanie wstążeczek.

3. Gdy składniki z obu patelni będą wystarczająco  zrumienionę  łącze je ze sobą i duszę jeszcze parę minut.
4. Całość wieńczy śmietana i świeża, posiekana natka pietruszki. Sos podgrzewam ok 3 minut. Podaję z makaronem i ulubionymi przyprawami :)


Smacznego
a.

8 komentarzy:

  1. ♥ ♥ ♥ ♥


    WWW.STYLEBARO.COM

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam! wygląda pięknie, aż czuję ten zapach pieczarek z cebulką na masełku. ale niestety od jutra dieta ;/

    OdpowiedzUsuń
  3. ja zamiast szynki dodaję boczek, pycha:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. super! muszę wypróbować z boczkiem:)

      Usuń
  4. mmm... aż głodna się zrobiłam;) dodawaj częsciej te przepisy bo są ok

    OdpowiedzUsuń
  5. mniam mniam, poprosze porcje dla mnie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdeczne za wszystkie komentarze;)