środa, 16 lipca 2014

Agata gotuje: szaszłyki

Zbliża się weekend, więc dziś podzielę się z Wami fajnym przepisem na grilla. Szaszłyki z kiełbasą podpatrzyłam w gazetce Biedronki,  uwielbiam te szybkie i proste przepisy z marketów   . To fajny pomysł dla osób, które tak jak ja nie przepadają za typową kiełbasą z grilla czy ogniska. 
Przepis jest bardzo prosty. Pamiętajcie tylko, żeby min. 2 godziny przed grillowanie przygotować cukinie: pokroić  w cienkie plasterki i zalać oliwą z czosnkiem i solą i kiełbasę: ok. centymetrowe kawałki wymieszać z piórkami cebuli, ostrą papryką w proszku, kolendrą, suszoną pietruszką i pieprzem cytrynowym. Szaszłyki przyrządzamy jak na zdjęciach poniżej: nabijając na patyczki na przemian kiełbasę, cebulę, cukinię (plasterki składamy na pół), boczek i paprykę. Grillujemy lub pieczemy w piekarniku do momentu aż kiełbasa ładnie się przyrumieni, a warzywa zmiękną. Ja takie szaszłyki najlepiej lubię podawać z sałatką ziemniaczaną i sosem czosnkowym.
Smacznego !
Agata

3 komentarze:

  1. MNIAM GRILL
    Z pozdrowieniami :*
    Ola z Fashiondoll.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Yummy! Idealne na grilla:)
    Na pewno pomysł się przyda w te wakacje:D
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdeczne za wszystkie komentarze;)