czwartek, 13 listopada 2014

Agata gotuje: sałatka z kurczakiem i awokado

Witajcie!
Dziś o poranku przedstawię Wam mój pomysł na pyszną zieloną sałatkę, którą często robię sobie do pracy.Jakąś godzinę przed przyrządzaniem sałatki smażę pierś kurczaka- pokrojoną w kostkę doprawioną solą i pieprzem cytrynowym.  Mieszam rukolę z roszponką, posypuję kukurydzą z puszki, cebulkami (z zalewy octowej) i awokado pokrojonym w kostkę. Gdy kurczak ostygnie dodaję go do sałatki i zalewam sosem koperkowo -ziołowym. Pamiętajcie, sałatka jest najlepsza zaraz po przygotowaniu, nie lubi długiego stania w lodówce.
Zbieram się do pracy.
Miłego piątku!
Agata
Inne przepisy znajdziecie tutaj : agatagotuje

7 komentarzy:

Dziękuję serdeczne za wszystkie komentarze;)