poniedziałek, 8 lipca 2013

Agata gotuje/czerwiec.

Dziś o poranku czas na zaległy post z moim czerwcowym gotowaniem. Smakiem miesiąca był na pewno przepyszny olej sezamowy, którego zaledwie kropelka nadaje potrawie niesamowity smak, pikantne płatki suszonej papryki jalapeno i kasza pęczak idealna do faszerowania warzyw. W najbliższym czasie posypie się mnóstwo postów, bo wróciłam właśnie z urlopu i aparat mam pełen zdjęć :)
Miłego dnia
a.
1. Grzanka ze smażonymi pomidorami i fetą.
2. Sałatka z serowymi tortellini, groszkiem, kukurydzą, papryką i pomidorkami koktajlowymi z sosem majonezowym.
3. Papryki faszerowane kaszą pęczak z mięsem mielonym, groszkiem i sosem sojowym.
4.Spaghetti z zielonym pesto i parmezanem.
5. Sałata z wędzoną makrelą.
6. Potrawka z karkówki z kluseczkami i ogórkami kiszonymi domowej roboty.
7. Carpaccio z indyka z pomidorami na roszponce z kukurydzą i suszonymi pomidorami polane sosem musztardowo -miodowym.
 8. Penne z pikantnym sosem pomidorowym.
9. Serek wiejski z awokado, czerwoną fasolą, kukurydzą, pomidorkami koktajlowymi i kilkoma kroplami oleju sezamowego.
10. Pierś kurczaka w ziołach z ryżem i sosem słodkie chilli.
11. Sałatka serkiem wiejskim i smażonymi "stekami-hamburgerami"z kroplą oleju sezamowego.
12. Przysmak, którym przywitali mnie ostatnio w domu moi Rodzice- parówki z serem zapiekane w chlebie tostowym- PYCHA!

2 komentarze:

  1. ale bym jadła! Zwłaszcza paprykę i makaron! ♥

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakołyki!! :)

    http://franciszekvex.blogspot.com
    https://www.facebook.com/pages/Franciszek-Vex/520010831387328
    ZAPRASZAM :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdeczne za wszystkie komentarze;)