wtorek, 19 sierpnia 2014

Agata gotuje: pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów

Ostatnio zaniedbałam trochę mój kącik kulinarny więc dziś 
szybki post z pomysłem na 
wyborną pastę do pieczywa. Tak na prawdę wykorzystuję do niej tylko trzy składniki:
1. Ciecierzycę, którą gotuję tak, żeby była bardzo miękka, pamiętając 
o namoczeniu poprzedniego dnia! (ok. 300g )
2. Suszone pomidory w oleju (słoiczek ok. 250g )
3. i czosnek (3,4 ząbki)
Ciecierzycę blenduję z pomidorami podlewając olejem który pozostał 
w słoiku i dodaję czosnek. Gdy powstanie spójna masa, odstawiam 
do lodówki na pół godziny. Zajadam z ulubionym pieczywem, ja najbardziej 
lubię do tego paluchy z sezamem :)
Smacznego!
Agata

1 komentarz:

Dziękuję serdeczne za wszystkie komentarze;)