sobota, 2 czerwca 2012

Agata gotuje: sałatka Kajetana



Dzisiejszy przepis na sałatkę z makaronem z zupek chińskich podpatrzyłam u kolegi z pracy, który zawsze przynosi sobie na śniadanie jakieś smakowitości. Do tej pory robiłam ją tak jak Mama z czerwoną fasolą lub jak siostra mojego Chłopaka w wersji super pikantnej z kurczakiem.


Składniki: 
*dwie zupki chińskie (np. Yum Yum) 
*25 dkg pieczarek 
*czerwona papryka 
*2, 3 jajka ugotowane na twardo 
*sałata(masłowa lub lodowa)
*kukurydza z puszki 
*4 kabanosy 
*majonez
*łyżka jogurtu naturalnego 
* pieprz (najlepiej cytrynowy)

Makaron z zupek rozdrabniamy , posypujemy załączoną przyprawą i zalewamy wodą lub pozostawiamy w wersji chrupkiej. Wybór należy do Was. Mieszamy z pokrojoną w kostkę papryką, odsączoną kukurydzą, pokrojoną w paski sałatą, talarkami kabanosów i podsmażonymi pieczarkami. Wszystko doprawiamy majonezem z łyżką jogurtu naturalnego i pieprzem cytrynowym.
W przypadku makaronu w wersji "suchej" odstawiamy na jakieś pół godziny, aby makaron "wypił" sałatkowe soki.
Smacznego :)

4 komentarze:

  1. wygląda smakowicie, na pewno za jakiś czas spróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam sałatki, wygląda smakowicie, wypróbuję coś takiego ;)


    Przyjmij zaproszenie do rozdania nagród z romwe, 50$ na zakupy, sukienka i prezent niespodzianka czekają na jedną osobę: http://aniesbrand.blogspot.com/2012/05/romwe-giveaway-1-winner-3-gifts.html

    OdpowiedzUsuń
  3. ja polecam zalać zupki wodą z kukurydzy :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdeczne za wszystkie komentarze;)